SBI PO Exam Bank Awareness Practice Questions


Hope you are all preparing well for the upcoming SBI PO Exam 2016 at your best. We are here to give you some of the practice questions for the same, just in order to help you get going with the exam to clear effectively. Today, we give you one of the most important segment of the SBI PO Exam, none other than Banking Awareness program for sure. Make the most of the practice Bank Awareness Questions for the SBI PO Exam 2016.

Sample SBI PO Banking Awareness Questions 2016:

Q1. India successfully launched its seventh navigation satellite _____ on-board the PSLV from the Satish Dhawan Space Centre Sriharikota.
1) IRNSS 1C
2) IRNSS 1E
3) IRNSS 1G
4) IRNSS 1D
5) IRNSS 1A
Answer-3

Q2. Gold medal at 9th Moscow Sand Sculpture Championship 2016 was given to which of the following?
1) Nitish Bharti
2) Sudarsan Pattnaik
3) Anand Aggarwal
4) Rajendra Jain
5)Harsh Khanna
Answer-2

Q3. Russia launched a _____ rocket from the Cosmodrome located in the country?
1) Soyuz-5.1a
2) Soyuz-4.1a
3) Soyuz-1.1a
4) Soyuz-2.1a
5) Soyuz-3.1a
Answer-4

Q4. The newly appointed Chairman and Managing Director of Power Finance Corporation (PFC) is-
1) Rajeev Sharma
2) RakeshSethi
3) Sanjeev Khanna
4) Amit Pandey
5) Harendra Sharma
Answer-1

Q5. Who has been re-elected as the Prime Minister (Sikyong) of Tibet?
1) DojeCedain
2) Zeng Yongya
3) Dalai Lama
4) LobsaySangay
5) Padma Choling
Answer-4

Q6. The Cabinet gave its approval for the memorandum of understanding between Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) and the Insurance Authority of _________.
1) Hong Kong
2) United Arab Emirates
3) Nepal
4) Bhutan
5) Kazakhstan
Answer-2

Q7. Well known cartoonist _____ the creator of Boban and Molly died.
1) R.K.Narayan
2) Walt Disney
3) V T Thomas
4) Gary Larson
5) O V Vijyan
Answer-3

Q8. Panama and the ______ have signed an agreement on sharing of bank account information.
1) Scotland Yard
2) Switzerland
3) United Arab Emirates
4) Australia
5) United States
Answer-5

Q9. Prime Minister Shri NarendraModi has given its approval for signing a MoU between India and Papua New Guinea on cooperation in the field of ______.
1) Nuclear Energy
2) Electricity
3) Healthcare and Medical Science
4) Transport
5) Agriculture
Answer-3

Q10. Indian archer _______ equalled the world record in womensrecurve event in the first stage of the Archery World Cup.
1) DeepikaKumari
2) Anjum Chopra
3) Divya Singh
4) Geeta Singh
5) Asha Aggarwal
Answer-1


Thanks for your try. Please don’t hesitate to like our FB Page to Latest Exam Updates on the go!

0 comments:

Please post your thoughts and queries for SBI PO Exam Bank Awareness Practice Questions

Find More About Bank Exams